Meivakantie: leuke uitjes voor weinig geld

Vakantietips
meivakantie
door Martine Etten
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
541 keer bekeken

Yes! Het voorjaar staat weer voor de deur. Voordat je het weet is het meivakantie. Wat kun je allemaal doen voor een betaalbare prijs? Lees de tips.


1. Ga picknicken!

De meivakantie is natuurlijk hét moment om eropuit te gaan in de buitenlucht. De bomen zien weer groen en het zonnetje komt eindelijk tevoorschijn. Leg een kleedje in het park en ga lekker picknicken, samen met je partner, kind(eren) of vrienden. Vul een vrolijk mandje vol met lekkere broodjes, croissantjes, zelf geperste sinaasappelsap en vers fruit. Mmm, smullen maar!

2. Avondje vol lol

Houd je van cabaret? Tickets voor het theater kunnen aardig in de prijzen lopen. Kijk daarom eens naar try out-shows. Tijdens deze shows proberen cabaretiers eerst hun grappen uit voordat ze er echt de bühne mee opgaan. Deze shows zijn daarom vaak een stuk voordeliger, maar net zo leuk.

3. Spoordelig…

Voordelig met de trein én goedkoop een hele dag of zelfs een heel weekend weg? Kijk dan eens in de Spoordeelwinkel van de NS. Op deze website staan allerlei leuke uitjes, inclusief treinretour. Je kunt kiezen voor een hotelovernachting, maar ook voor een dagje winkelen, een museum en nog veel meer.

4. Uitjes: korting scoren

Wil je graag een dagje uit met korting? Houd dan Vakantieveilingen.nl goed in de gaten. Hier kun je bieden op allerlei uitjes. Tip: doe dit ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg, als het niet zo druk is op de site. Van een wellnessarrangement tot een dagje naar het pretpark of de dierentuin. Als je het slim speelt, kan het je tientallen euro’s schelen.

Ook op Groupon kun je terecht voor leuke en scherp geprijsde uitjes, zoals een overnachting in een hotel of een stedentrip.

5. Check Social Deal

Social Deal is nog zo’n site voor korting, maar dan vooral gericht op lekker eten buiten de deur. Maar je vindt er ook aanbiedingen voor sportieve uitjes of wellnessarrangementen. Handig: je zoekt per stad naar de beste deals.