Bespaartips Ferdy Koot, eigenaar Dagobert Koeriers

En zo bespaart...
1720 keer bekeken

Ferdy Koot (58) maakt van besparen een sport. Zijn bedrijf heeft dan ook de naam van een wel heel bekende vrek.


"Tot 1999 was ik taxichauffeur, toen werd ik koerier. Mijn bedrijf heet Dagobert Koeriers. Dat slaat inderdaad op mijn wijze van met geld omgaan. Ik maak er een sport van om alles zo goedkoop mogelijk te doen. Dat heb ik van huis uit meegekregen. Het verschil is dat het in mijn jeugd noodzakelijk was ieder dubbeltje om te draaien, nu meer een sport.

Ik werk gemiddeld vier uur per week. Mijn vrouw Elly heeft een aandoening aan haar blaas waardoor ze niet vaak de deur uit kan. Een keer in de week gaat ze twee uur naar schilderles. Parkeren in het centrum kost € 4,00 per uur, dus breng en haal ik haar. Dat is snel verdiend. Ze vindt het vervelend als ik haar niet kan ophalen als ze zich niet goed voelt. Ik neem dan dus geen klussen aan.

We hebben dit huis in 1999 gekocht van de woningbouwvereniging; we wonen er sinds 1996. Omdat het voormalige huur was, kregen we korting op de koopprijs. Elly heeft de volledige hypotheek voor haar rekening genomen, want zij had een vaste baan bij de Provincie Zuid-Holland als archiefmedewerker. Ze is 66 en heeft AOW, aangevuld met pensioen.

Iedere week komen de folders binnen en die pluizen we uit. Die informatie gaat in de kaartenbak in de computer. Vervolgens doen we ieder de helft van de boodschappen. We houden er namelijk beiden totaal niet van om dat te doen. We gaan alle supermarkten af en halen wat we nodig hebben waar het het goedkoopste is. We besparen zo vijftig à zestig euro per week.

We hebben ook een creditcard van Van der Valk. Eén procent van al je bestedingen spaar je op tot een tegoed met waardebonnen. Die kun je omwisselen voor vakanties en etentjes. Zo gaan we dus goedkoop op vakantie.

Erg tevreden zijn we over onze zorgverzekering van VGZ. Wij gebruiken veel alternatieve geneeswijzen, en zij hebben een heel uitgebreid pakket. In die uitgebreide verzekering zit ook fysiotherapie; ik ben regelmatig heel stijf dus ik maak daar wel gebruik van.

Via United Consumers hadden we al een gunstige deal met tien procent korting. Maar laatst kregen we een aanbieding van Careyn Thuiszorg. Dat scheelde wéér 23 euro per persoon, 46 euro per jaar!

Waar we helemaal niet op besparen, is op internet. Elly internet heel veel voor haar hobby genealogie. Dat moet zo snel mogelijk zijn. We zijn allebei namelijk nogal ongeduldig. Laatst heb ik een nog grotere bandbreedte aangevraagd, maar daarvoor moest de bekabeling anders. Dat wil Elly dan niet, want dan moest het hele huis overhoop. Over een half jaar komt hier waarschijnlijk glasvezel. Ja, dat willen we dan wel."

Wil je jouw (be)spaarervaringen delen? Geef hieronder jouw reactie!


Gewoonovergeld.nl vraagt bekende en onbekende Nederlanders naar hun (be)spaargedrag. Dit keer Ferdy Koot, die er een sport van maakt om alles zo goedkoop mogelijk te doen.