7x besparen op je uitgaven

besparen
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
5750 keer bekeken

Laten we eerlijk zijn: besparen is altijd een goed idee. Daarom hebben wij hieronder een aantal tips waar je al snel profijt van hebt. Ongeacht wanneer je ermee begint!


1. Mobiel internet

Kijk eens kritisch naar je abonnement. Trek jij het internet echt helemaal leeg of zou dat abonnement best een tandje naar beneden kunnen? In veel gevallen wel, want de meeste huis-tuin-en-keuken-internetters hebben echt geen abonnement van 60 euro per maand nodig. Zeker nu je vrijwel overal op een wifinetwerk kan. En wat voor je internetbundel geldt, geldt natuurlijk ook voor je belminuten.

2. Sluit je lening(en) over

Het is misschien niet de eerste uitgavenpost waar je aan denkt, maar ook op je leningen kun je besparen. Het is daarom zinvol om je hierin te verdiepen. Want wist je dat je creditcardschuld en roodstand ook leningen zijn? Net zoals de lening die je hebt afgesloten voor je auto. En zelfs die rekening bij dat postorderbedrijf! Het oversluiten van je lening kan voor een leuk financieel voordeel zorgen. Je kunt bij Freo meteen berekenen wat je bespaart als je overstapt. Ideaal toch?

3. Reisverzekering

Ben je van plan om dit jaar niet op reis te gaan of blijf je binnen Europa? Kijk dan eens naar je reisverzekering. Ga je naast een lange zomervakantie ook vaak een weekendje of weekje weg? Als je er nog geen hebt, dan is een doorlopende reisverzekering een goed idee. Want hiermee ben je vaak vele malen goedkoper uit dan als je bij elke reis steeds een nieuwe reisverzekering moet afsluiten. Nog meer besparen? Kijk dan of in je polis bijvoorbeeld je modules werelddekking, wintersport of zakenreizen ook tijdelijk uit kan zetten. Scheelt weer!

4. Sim only

Gaan we weer terug naar je telefoon. Want heb je een mobiel telefoonabonnement en is je minimale contractperiode afgelopen? Denk er dan eens over na om over te stappen naar een sim only abonnement. Heb je wel echt een nieuw toestel nodig? Zelfs als het antwoord hierop ‘ja’ is, is het omgerekend vaak voordeliger om een los toestel aan te schaffen in combinatie met een sim only abonnement. OK, het is wel een flink bedrag in één keer. Maar op jaarbasis kan het je toch flink wat euro’s schelen. Dit komt omdat je in je abonnement maandelijks ook betaalt voor je toestel. Check daarom als je deze kosten keer 24 doet (tweejarig abonnement) of je dan niet beter het toestel los kunt aanschaffen.

5. Energieleverancier

Ook deze kostenpost ligt misschien niet voor de hand als je denkt aan besparen. Maar overstappen naar een andere energieleverancier kan voordelig zijn. Lees dan wel eerst goed de voorwaarden van je energieleverancier. Vaak hanteert deze namelijk een opzegtermijn en misschien ook een boete als je binnen een bepaald termijn opzegt. Welke energieleverancier voor jou voordelig is? Je kunt zelf op onderzoek uitgaan, maar er zijn ook zat vergelijkingssites die dit voor jou doen. Zoals bijvoorbeeld Overstappen en Energie vergelijken .

6. Kranten en tijdschriften

Hoeveel abonnementen op kranten en/of tijdschriften heb je eigenlijk? In veel gevallen krijg je bij het opzeggen een aantrekkelijk aanbod om toch abonnee te blijven. Dat is toch de moeite waard om te proberen. Daarnaast zijn er vele gratis apps en websites om up-to-date te blijven. Zoals het welbekende NU.nl en de app van de NOS bijvoorbeeld. Maar ook met betaalde diensten zoals Blendle is online nieuws vergaren een prima en goedkopere oplossing.

7. Zet je oude spullen op Marktplaats

Zet je ongebruikte spullen op Marktplaats ! Ze zijn meer waard dan je denkt. Je kunt je verkoopadvertenties makkelijk delen op je eigen Facebookprofiel of andere social media kanalen. Let dan wel -net als op Marktplaats-  goed op welke koper je benadert. Zijn jullie het eens over een bod, maar komen jullie maar niet tot een betalingsafspraak? Wees dan op je hoede. Laat je in ieder geval nooit verleiden tot een betaling via een weg waar je niet achter staat! Betalen via een kanaal als Paypal kan dan wellicht uitkomst bieden. Wil je koper dat niet? Dan weet je genoeg!