De 6 voordelen van nieuwbouw

nieuwbouw
nieuwbouw
door Peter Rademaker
1194 keer bekeken

Kies je voor een nieuw huis, dan heb je de keuze: of je kiest voor nieuwbouw of je kiest voor bestaande bouw. Gewoonovergeld geeft je zes voordelen waarop nieuwbouw het ‘wint’ van bestaande bouw.


1. Je eigen droomindeling

Kies je voor bestaande bouw, dan zijn indeling en afwerking een feit. Het kost je toch aardig wat geld om bijvoorbeeld de vloeren, keuken en tuin naar je smaak aan te passen. Koop je een nieuwbouwhuis- of appartement, dan kun je van meet af aan je eigen smaak en wensen inbrengen.

2. Weinig onderhoud nodig

Materialen en bouwmethodes zijn in de loop der jaren sterk verbeterd. Aan een nieuwbouwwoning heb je de komende jaren dan ook nauwelijks onderhoud. Dat scheelt aardig in de kosten!

3. Veilige woningen

Nieuwbouwwoningen worden gebouwd volgens de allerlaatste eisen op het gebied van veiligheid. Met het politiekeurmerk Veilig Wonen weet je dat je goed zit.

4. Samen bouwen aan een nieuwe buurt

Nieuwbouw heeft een eigen sfeer en karakter. Je gaat samen met nieuwe buren bouwen aan een gezellige buurt. Je krijgt niet langer te maken met vastgeroeste buurttradities, maar bepaalt zelf welke evenementen er worden georganiseerd.

5. Lage energierekening

Nieuwbouwwoningen van na 2011 voldoen minimaal aan het energiezuinige label A++. Je energielasten zijn veel lager dan bij een bestaande woning. En daarnaast draag je ook bij aan een beter milieu!

6. Financieel aantrekkelijk

Voor een nieuwbouwwoning betaal je geen overdrachtsbelasting. Je koopt je woning vrij op naam. Dat scheelt behoorlijk in de kosten. Bovendien heb je minder onderhoudskosten en zijn je energielasten lager.


Nieuwbouw heeft meerdere voordelen: je kunt je eigen droomindeling kiezen, woont vaak energiezuiniger én je kunt samen bouwen aan je nieuwe buurt.


google-site-verification=C8tMHGtkoDUsCZKd0DmrXExABl0i_suWO29ypFBzgIo