Budgetkoken: Couscous met kebabs

Budgetkoken
couscous met kebabs
423 keer bekeken

Een van de zaken waaraan we dagelijks geld uitgeven is voeding. Hierop kun je dan ook gemakkelijk besparen. Wil jij minder geld besteden aan levensmiddelen, maar wel lekker en gezond eten? Dan ben je bij onze rubriek budgetkoken aan het juiste adres! Deze maand maken we couscous met kebabs: een lekker, gezond én goedkoop gerecht.


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram couscous
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel kruidenmix voor shoarma

Aan de slag

Snipper de ui, snijd de paprika in reepjes en de aubergine in halve plakjes. Meng het gehakt met de kruidenmix en de helft van de ui. Verdeel in vier porties. Vorm worstjes van de vier porties en rijg ze aan een satéprikker. Doe wat olie in de pan en bak de kebabs ongeveer tien minuten. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzigen op de verpakking. Doe wat olie in een tweede pan en bak hierin de overgebleven ui, de aubergine en de paprika. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de couscous met de groenten en de kebabs. Smakelijk!

Wat kost het?

Voor dit gerecht deden we boodschappen bij de Albert Heijn. We kozen van alle ingrediënten de goedkoopste variant. In totaal kostten de boodschappen € 6,82. Na het koken heb je nog 350 gram couscous, 100 gram rundergehakt, een zak rode uien en een half zakje kruidenmix over. Deze kun je in andere gerechten gebruiken.

Variatietips

  • In plaats van kruidenmix voor shoarma toe te voegen, kun je het gehakt ook zelf kruiden.
  • Geen rode maar wel gewone uien in huis? Ook die kun je prima gebruiken.
  • Couscous is een ideaal gerecht om restjes groente in te verwerken. Aubergine en paprika, maar bijvoorbeeld ook courgette, tomaat en komkommer smaken hier lekker bij.