Boodschappie

uitgaven
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
2682 keer bekeken

Natuurlijk heb jij ook geen tijd om alle reclamefolders door te spitten. Maar er zijn mobiele apps die 'weten' waar de chips, het bier en de luiers in de aanbieding zijn.


Haal in Google Play of de App Store bijvoorbeeld de Supermarkt+ (€ 0,89) of Aanbieding App (gratis) op voor je smartphone. Deze werken allebei met de locatiefunctie van je telefoon, zodat je weet wat er in de supermarkten in jouw buurt in de aanbieding is. Ook superhandig als je bijvoorbeeld in een vakantiehuisje zit, of onderweg van het werk even ergens boodschappen wilt halen.

Nog niet optimaal

Toch bieden deze aanbiedingen-apps niet zo heel veel meer dan een verzameling reclamefolders in je telefoon. Hoe handig zou het zijn als je met de telefoon een streepjescode scant en het apparaat meteen laat zien of je echt het goedkoopste en ook beste product te pakken hebt. Dat is er (helaas) nog niet helemaal.

Boodschapp bètaversie

De Boodschapp komt aardig in de goede richting, maar is -zo waarschuwen de makers- nog maar een bètaversie. Dat betekent dat hij in veel gevallen nog niet werkt. Bij een korte test werkt hij bijvoorbeeld niet bij Becel Light halvarine, maar weer wel op een fles Spa Rood. Nog even wachten dus voor die telefoon echt handig wordt bij het boodschappen doen.

Streepjescodescanner

Wat al wel kan is het scannen van boeken, elektronica en dvd's in de winkel met de streepjescodescanner. Deze app gooit het product automatisch in prijsvergelijkers als Kieskeurig en Beslist.nl . Zo zie je meteen of het elders niet goedkoper is. Heb jij apps gezien die je helpen besparen? Laat je reactie achter.


Mobiele apps waarmee je kunt besparen – welke zijn er? En werken ze? Dit keer aandacht voor Boodschappie.