Binnenlopen als een koning op Koningsdag

915 keer bekeken

Koningsdag staat weer voor de deur: traditioneel de dag waarop de meeste mensen veel geld uitgeven. Maar geld verdienen op Koningsdag is ook mogelijk. Met onderstaande tips stroomt er de 27ste april (hopelijk) meer geld binnen dan dat er uitgaat.


1. Verkoop oude spullen
Koningsdag is niet alleen het moment om te feesten, het is ook dé dag om je oude spulletjes tevoorschijn te halen. Dus duik weer eens in die stoffige kelder of zolder. Wellicht is het voor jou allemaal oude meuk, maar op elk potje past een dekseltje. Voor je het weet staan de verzamelaars in de rij voor die ene vaas of dat schattige truitje. Heb je zelf alles al weggegooid? Vraag dan of je ouders, collega’s of vrienden nog spullen hebben en verkoop anders die met driedubbele winst.

2. Denk als een handelaar
Heb je geen oude kleren, speelgoed of andere spullen om te verkopen? Bedenk dan zelf waar er vraag naar is. Mensen hebben bijvoorbeeld altijd dorst op Koningsdag, dus een kraampje met versgeperste sappen is een gegarandeerde melkkoe. Woon jij aan de gracht of een andere hotspot met weinig horeca in de buurt? Denk dan ook hier als een handelaar en stel je huistoilet beschikbaar voor hoge nood! Een middagje toiletjuffrouw spelen en de kassa rinkelt 100%. Gegarandeerd.

3. Gebruik je talent
Word je al moe bij de gedachte om spulletjes te zoeken, heb je geen toilet thuis en al helemaal geen zin om versgeperste sapjes te maken? Zet dan je talent in als ultieme verkoopwaar! Zing als een nachtegaal, maak de mooiste graffitischilderijen of geef een workshops breien of bak een paar cakes. Feitelijk maakt het niet uit wat je doet, het is ten slotte Koningsdag, dus alles kan en mag!

4. Verhuur je huis
Het kan natuurlijk ook zijn dat je helemaal geen zin hebt in die oranjegekte en het liefste wegvlucht naar een hutje op de hei. Maar zelfs dan kun je nog steeds geld verdienen op Koningsdag, vooral als je op een toplocatie woont voor Koningsdag zoals Amsterdam. Hoe? Door je appartement voor een mooie prijs aan toeristen te verhuren. Jij blij, zij blij. Eén tip: maak van te voren wel afspraken over hoe netjes het moet blijven en wat gebruikt mag worden. Je wilt natuurlijk je huis bij terugkomst nog wel kunnen herkennen.

5. Zorg voor een goede plek (en een goede wekker!)
Wat je ook besluit te doen om de Koningsdag kassa te laten rinkelen, zorg voor een goede plek voor het verkopen van je spullen of vertonen van je kunstje. Hoe groter de stad, hoe vroeger je erbij moet zijn als je een echt goede hotspot in het park of op straat wilt markeren. En wees er vooral ook op de dag zelf op tijd bij. Mensen die écht gaan schatzoeken op de verschillende vrijmarkten beginnen al vaak tussen 5.00 en 6.00 uur, dus investeer toch maar wel in die ene wekker. Je verdient ‘m geheid dubbel en dwars terug.

Heb jij nog slimme verkooptips? Laat het ons weten. We zijn erg benieuwd.