Anna: "Ik geef mijn vriendinnen geen luxe koffie meer" Mijn goede geldvoornemens

Mijn goede geldvoornemens
vrouw
door Annemijn Coenen
430 keer bekeken

Heb jij je goede geldvoornemens voor 2014 al gemaakt? Wil je eindelijk dat tijdschriftabonnement stopzetten bijvoorbeeld? Of ben je van plan om in 2014 je huur iedere maand wél op tijd betalen? In de rubriek ‘Mijn geldvoornemen’ vertelt steeds iemand anders over zijn plannen. Deze keer de top 3 van Anna (31).


Anna is accountmanager bij een regionale omroep en is van plan om in 2014 flink te besparen, vertelt ze. “Iets meer dan een jaar geleden hebben mijn man en ik een zoontje gekregen. We hebben voor zijn geboorte niet tot op de cent berekend hoeveel een baby kost. Dat bleek meer dan gedacht.”

Weer gaan sparen

“Nu maken we maandelijks meer geld op dan we met twee banen verdienen. Om het tekort op te vangen, boeken we elke maand geld over van onze spaarrekening. Komend jaar zijn we van plan om het tij te keren. We willen bewuster met ons geld omgaan, zodat we de financiële buffer kunnen aanvullen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar manieren om geld te besparen.”

Geen luxe koffie meer

Ze vervolgt: “Ik schrok van het bedrag dat mijn man en ik elke maand aan koffie uitgeven. Wij drinken zelf graag meerdere kopjes per dag en krijgen ook vaak bezoek. Ik wist dat Nespresso niet de goedkoopste koffie was en dat bleek wel ook wel toen ik de maandelijkse kosten uitrekende. We betalen ruim € 90,- per maand aan koffie! Vanaf 2014 gaan wij dus weer gewone filterkoffie drinken.”

Nog maar 1 keer per week boodschappen doen

“Afgelopen jaar haalde ik bijna dagelijks boodschappen. Dat is natuurlijk niet slim als je wilt besparen. Vooral als ik na mijn werk met honger in de supermarkt rondloop, verdwijnen er regelmatig onnodige producten in mijn winkelwagentje. Vanaf 1 januari ga ik daarom nog maar één keer per week boodschappen doen. Ook wil ik gaan winkelen bij goedkopere supermarkten. De Plus en Albert Heijn zijn nu eenmaal verschrikkelijk duur. Dan rijd ik liever een rondje om en koop vergelijkbare producten bij Lidl en Jumbo.”