1 keer boodschappen, 2 keer koken

Koken
koken, pasta
2887 keer bekeken

Wie geld wil besparen moet creatief zijn! Bijvoorbeeld met de boodschappen. Wil je gevarieerd, maar ook goedkoop eten? Gebruik dan dezelfde ingrediënten voor verschillende maaltijden. Je gooit niets onnodig weg en met een beetje geluk koop je een deel van de producten in de aanbieding!


Wanneer je wilt besparen op je boodschappen is het handig om een aantal basisproducten standaard in huis te hebben. Denk aan pasta en rijst, maar ook aan smaakmakers als kookroom en ketjap. Hiermee geef je gemakkelijk smaak aan een gerecht. Heb je deze producten in huis? Dan kook je met de volgende boodschappen heel eenvoudig twee heel verschillende maaltijden.

Wie geld wil besparen moet creatief zijn!

De boodschappen (voor één persoon):

  • 2 pangasiusfilets (uit de diepvries)
  • 250 gram snijbonen (voorgesneden)
  • Ui
  • Rode paprika

Uit het keukenkastje:

  • Pasta
  • Rijst
  • Olijfolie
  • Kruiden
  • Kookroom
  • Ketjap
  • Sambal

Dag 1: Pasta met roomsaus


Dit heb je nodig:

  • 1 pangasiusfilet
  • 125 gram snijbonen
  • Halve ui
  • Halve rode paprika
  • Scheutje kookroom
  • 75 gram pasta

Kook de pasta en de snijbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui en paprika in stukjes. Bestrooi de vis met peper. Bak de vis in een koekenpan. Bak in een andere pan eerst de ui en voeg vervolgens de paprika en de snijbonen toe. Doe een scheut kookroom en naar smaak kruiden bij het groentemengsel. Schep de pasta en de saus op het bord. Serveer de pasta met de vis.

Je gooit niets onnodig weg en met een beetje geluk koop je een deel van de producten in de aanbieding!

Dag 2: Rijst met pittige groenten


Dit heb je nodig:

  • 1 pangasiusfilet
  • 125 gram snijbonen
  • Halve ui
  • Halve rode paprika
  • Twee eetlepels ketjap
  • 75 gram rijst
  • Halve theelepel sambal

Kook de rijst en de snijbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui, de paprika en de vis in stukjes. Bak in een wok eerst de ui. Voeg vervolgens de vis toe en bak deze tot hij wit kleurt. Voeg vervolgens de paprika en de snijbonen toe. Roer tot slot een halve theelepel sambal en twee eetlepels ketjap door de groente en vis. Schep eerst de rijst op het bord en vervolgens de groente en vis.