1 keer boodschappen, 2 keer koken

Koken
boodschappen
lotte, blog, blogger
door Lotte Hamer
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
1058 keer bekeken

Wie geld wil besparen moet creatief zijn! Bijvoorbeeld met de boodschappen. Wil je gevarieerd, maar ook goedkoop eten? Gebruik dan dezelfde ingrediënten voor verschillende maaltijden. Je gooit niets onnodig weg en met een beetje geluk koop je een deel van de producten in de aanbieding!


De boodschappen (voor 2 personen):

  • 250 gram gehakt
  • 125 gram mozzarella
  • 500 gram sperziebonen
  • 4 tomaten
  • 1 avocado
  • Potje zwarte olijven zonder pit
  • 1 blikje tomatenpuree

Uit het keukenkastje:

  • Pasta
  • Rijst
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn
  • Knoflook
  • Italiaanse kruiden

Dag 1: gehaktballetjes met tomatensaus

Dit heb je nodig:

  • 150 gram rijst
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 350 gram sperziebonen
  • Half potje zwarte olijven
  • 2 el olijfolie
  • 250 gram gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

Kook de rijst volgens de verpakking. Snijd de tomaten in blokjes en maak de sperziebonen schoon. Verwarm 1 eetlepel olijfoliein een hapjespan en voeg de tomaten, knoflook, azijn, Italiaanse kruiden en zwarte olijven toe. Stoof het geheel op laag vuur in 20 minuten gaar.

Meng het gehakt met knoflook, zout en peper, en vorm 6 balletjes. Bak deze in 10 minuten in olijfolie bruin in een koekenpan. Kook de sperziebonen in ongeveer 8 minuten.

Roer tomatenpuree naar wens door de saus om een mooie dikke saus te krijgen en breng op smaak met peper en zout.Serveer de gehaktballetjes met de tomatensaus, rijst en sperziebonen.

Dag 2: lauwwarme pastasalade

Dit heb je nodig:

  • 125 gram mozzarella
  • 150 gram sperziebonen
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • Potje zwarte olijven zonder pit
  • 200 gram pasta
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn
  • Knoflook
  • Italiaanse kruiden

Maak de sperziebonen schoon. Kook de pasta volgens de verpakking en kook de sperziebonen 7 minuten.

Snijd de tomaten, avocado en mozzarella in blokjes. Giet de pasta en de sperziebonen af. Meng de pasta met de tomaten, avocado, twee eetlepels olijfolie, een eetlepel azijn, een eetlepel oregano, een half potje zwarte olijven, een teentje knoflook, en zout en peper naar smaak. Meng als laatste de mozzarella erdoor.

Serveer in twee diepe borden. Eet smakelijk!