Dit artikel valt binnen het thema: Huishouden

Verhuur je auto en laat hem je geld opleveren Van weinig gebruikte heilige koe naar slimme melkkoe

SnappCar
snappcar, auto, nina
door Bianca Lathouwers
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
2730 keer bekeken

Eerlijk zullen we alles delen. Zeker als dat delen voor iedereen voordelen heeft. Zoals bij autodeeldiensten als SnappCar , WeGo en MyWheels . Slimme initiatieven waarbij autobezitters hun auto uitlenen aan autolozen. Tegen een leuk prijsje, zodat die eigen auto nog geld oplevert ook.


Nina Sommer en David Prins zijn allebei lid van SnappCar. David is huurder, Nina verhuurt haar auto. Nina: “Sinds april 2012 staat mijn Opel Corsa op de site. Ik had mijn auto gekocht om van mijn huis in Den Haag naar mijn werk in Hilversum te reizen. Maar toen hield mijn werk op en zat ik een poos thuis. Met een auto voor de deur geparkeerd. Zonde van het geld.”

In het begin was geld de grootste drijfveer. Maar nu vind ik het vooral fijn om mensen te helpen met het verhuren van mijn auto

De verzekering wordt overgenomen
Nina zag een advertentie van SnappCar en schreef zich in. “Ik vond het een superidee. Je bepaalt zelf je verhuurprijs. Mijn auto kost € 22,50 per dag. Daarvan wordt € 10 ingehouden voor bemiddeling, pechhulp en verzekering. SnappCar neemt tijdens de verhuurperiode de verzekering over. Rijdt een huurder schade, heeft dat dus geen gevolgen voor jouw verzekeringspremie. Maandelijks levert SnappCar me tussen de € 100 en € 150 op. Een aardig deel van mijn autolasten.”

Één misser op vijftig leuke ervaringen
In het anderhalf jaar dat Nina haar auto verhuurt, had ze één schadegeval. “SnappCar regelde alles snel, van verzekering en reparatie tot de betaling. Schade is natuurlijk niet fijn, maar één misser op vijftig leuke ervaringen vind ik weinig. Want de meeste huurders zijn echt leuk. In het begin was het geld de grootste drijfveer. Maar nu vind ik het vooral fijn om mensen te helpen met het verhuren van mijn auto.”

De eigen auto de deur uit
David Prins is sinds een half jaar zo iemand. Daarvoor had hij een eigen auto die hij vaak gebruikte. Te vaak, vond hij zelf. “Ik zat om de haverklap in die auto. Toen besloot ik het roer om te gooien, kijken hoe het zonder auto gaat.” De auto ging de deur uit en David combineerde huurauto’s met openbaar vervoer. “In de trein las ik over SnappCar. Dat leek me een prima aanvulling.”

Voor elke gelegenheid een passende auto
Het autoloze bestaan bevalt David goed. “Je gaat veel bewuster met je autogebruik om. Ik ga veel met bus en trein. Maar als dat niet kan, kies ik meestal voor SnappCar. Soms een paar keer per week, dan weer een hele maand niet. Voor verschillende gelegenheden huur ik verschillende auto’s. Een voordelig autootje voor familiebezoek en een bus voor verhuizingen, bijvoorbeeld. Je kunt zelfs sportwagens en old timers huren.”

Volop op vakantiereis
Nina’s auto is vooral in trek in vakantietijd. “Als vakantieauto bezocht hij al veel landen. Van België en Duitsland tot Frankrijk en Zwitserland. Dan ben ik hem wel eventjes kwijt. Maar als ik hem toch niet nodig heb, is het alleen maar winst.” Met zijn enthousiasme stak David zelfs al een paar vrienden aan. “Die moesten soms hun accu vervangen omdat de auto zoveel stilstond. Nu levert die auto geld op.”

auto