Dit artikel valt binnen het thema: Wonen en hypotheken

Verbouwen wordt makkelijker met De Verbouwwinkel Eerste hulp bij je verbouwing

verbouwen
door Bianca Lathouwers
1048 keer bekeken

Verbouwen brengt altijd een hoop gedoe met zich mee. Of het nu een kleine of grote verandering is. Dat begint al bij het plan. Wat wil je precies? In welke kleuren en materialen? Hoe regel je de vergunningen en wie voert alles het beste en voordeligst uit? De Verbouwwinkel geeft eerste hulp bij verbouwen.


“Bij een verbouwing spelen consumenten steeds vaker voor eigen aannemer. Maar zo worden er wel sneller fouten gemaakt. Omdat ze niet weten wat er allemaal bij komt kijken. Extra kosten kunnen dan flink oplopen. Vanuit dat idee zijn we gestart met De Verbouwwinkel. Een internetsite vol tools die je door de hele verbouwing loodsen. Zodat je niet voor nare, kostbare verrassingen komt te staan”, vertelt eigenaar en oud-aannemer Bart van der Kruk.

Goed verbouwen begint met goed nadenken

“Belangrijkste bij het verbouwen is goed nadenken”, is Barts overtuiging. “Wat wil je precies en tegen welke prijs? Wil je bijvoorbeeld je badkamermuren in een bijzonder kleur? Dan moeten ze misschien vier keer worden geverfd. Dat tikt aan. Nu nadenken betekent straks minder meerwerk en meerkosten. Die kosten kunnen oplopen tot 20% van de bouwsom. Plus: als je een auto koopt zeg je ook niet: ‘Doe mij maar 4 wielen en 4 deuren”.

Nu nadenken betekent straks minder meerwerk en meerkosten. Die kosten kunnen oplopen tot 20% van de bouwsom.

Kleine investering, groot voordeel

Met verschillende online middelen helpt De Verbouwwinkel zowel het verbouwen als het onderhoud goed plannen. Gratis of schappelijk geprijsd. Van offertes vergelijken en bouwtekeningen maken tot budgetbewaking en bouwbegeleiding. Je kiest alleen wat je nodig hebt. Bart: “De investering, hooguit 3% van je totale budget, bespaart je straks veel. Alles gaat sneller, binnen budget en naar wens. Dat scheelt tijd, geld en stress.”

Dat scheelt gedoe

Bart en zijn team van bouwkundig adviseurs kennen het klappen van de zweep in de bouwwereld. Ook dat bespaart hun klanten een hoop rompslomp. “Wij weten waar je moet zijn en verwerken dat snel zodat je als klant ook snel duidelijkheid hebt. Zo heb je bijvoorbeeld binnen 2 dagen al een grondig offerteadvies waarin 4 prijsopgaven worden vergeleken. Zodat jij nu slimme keuzes kunt maken en straks echt plezier hebt van je verbouwing.”

Dit vinden zij

Verschillende mensen hebben De Verbouwwinkel al ingeschakeld bij hun verbouwing. Gewoon over geld vroeg naar hun ervaringen.

Marikke van Vliet liet een constructieberekening maken (€143,75)

“Omdat de keukenkastjes veel ruimte innemen, wil ik een keukenmuur doorbreken naar de garage. Zodat de kastdeurtjes in de keuken blijven, maar de inhoud ervan in de garage komt. Omdat het een draagmuur is, was een constructieberekening nodig. Ik vroeg verschillende offertes aan. De verbouwwinkel kwam als beste uit de bus: voordelig, helder en snel. Ik had er meteen een goed gevoel bij. Dat vind ik belangrijker dan de prijs.”

Iedereen weet wat er moet gebeuren

“Na het aanmaken van een profiel, kon ik alle nodige informatie doorgeven, zoals een foto en een omschrijving van mijn verbouwwens. Binnen een dag kreeg ik bericht dat ze ermee aan de slag gingen. Daarna hoefde ik pas te betalen. Ik weet precies waar ik aan toe ben. En de aannemer weet ook precies wat er moet gebeuren. Nog even en mijn keuken is helemaal zoals ik hem wil.”

Letty Rietveld vroeg een meerjarig onderhoudsplan aan (€253)

“De Vereniging van Eigenaren verplicht ons een onderhoudsplan op te stellen voor ons appartement. Hieronder valt onderhoud zoals dakonderhoud en schilderwerk aan gevels en balkon. Zo weet je precies wat er wanneer moet gebeuren. Dat onderhoud brengt aardige kosten met zich mee. Daarom is het belangrijk dat je weet waar je aan toe bent. Via internet kwam ik bij De Verbouwwinkel uit.”

Een helder overzicht voor de komende 10 jaar

“Omdat je in stukjes kunt bestellen, blijven de kosten overzichtelijk en behapbaar. Je weet precies wat je voor je geld krijgt. Ik heb mijn gegevens ingevuld. Daarbij liep ik tegen een paar kleine dingen aan. Maar die waren met een telefoontje duidelijk. Binnen een paar dagen stond de afspraak om alles op te meten. Zodat ik een helder overzicht heb van het onderhoud en de kosten voor de komende 10 jaar.”

Maud Sipkema bestelde een vergunningsaanvrager (€402,50)

“Aan de voorkant van ons huis willen we een dakkapel laten bouwen. Daarvoor is een bouwvergunning nodig. Wij hebben er wel ideeën over, maar weten helemaal niet of het wel kan of mag. Je idee moet wel uitvoerbaar zijn. Ook komt er veel rompslomp bij kijken. Dat kost veel tijd en vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben we ervoor gekozen het verbouwen uit te besteden.”

Beter nadenken over mijn wensen

“Op de website doorloop je alle stappen heel overzichtelijk. Ze vertellen je precies welke informatie je moet geven. Daardoor ga je nog beter nadenken over je wensen. Vervolgens gaan zij ermee aan de slag. Ze tekenen en rekenen alles uit en dienen de aanvraag in. Is alles goedgekeurd, bestel ik waarschijnlijk ook de offertevergelijker. Daarvoor kan ik de constructietekening goed gebruiken. Zo vergelijk ik geen appels met peren.”


Er komt nogal wat kijken bij een verbouwing. De Verbouwwinkel helpt je om al die zaken goed in de gaten te houden. Zodat je straks niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Financier een deel van de verbouwing met een lening ?


google-site-verification=C8tMHGtkoDUsCZKd0DmrXExABl0i_suWO29ypFBzgIo