Vanaf 2016 meer kinderopvangtoeslag Wat betekent dit voor jou?

Prinsjesdag
lotte, blog, blogger
door Lotte Hamer
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
383 keer bekeken

Volgende week dinsdag is het Prinsjesdag. Zoals je onder meer op deze site kon lezen, lekte er afgelopen week al informatie uit over het regeringsbeleid van 2016. En gisteren werd er nog meer bekend: de kinderopvangtoeslag stijgt voor alle werkende ouders.


Eerder berichtten we al over een aantal mogelijk positieve maatregelen voor jouw portemonnee. Hier komt dus nog meer goed nieuws bij: de kinderopvangtoeslag per kind stijgt vanaf januari 2016 voor werkende ouders. Dit schreef minister Asscher aan de Tweede Kamer. Wat betekent dat in de praktijk?

Voor alle werkende ouders stijgt de kinderopvang-toeslag

Rekenvoorbeeld:

Tweeoudergezin met 2 kinderen, waarvan 1 ouder 40 uur per week werkt en de ander 24 uur.*

De kinderen gaan... Het gezin gaat er per maand...
3 dagen naar de opvang 100 euro op vooruit
2 dagen naar de opvang 70 euro op vooruit
3 dagen naar de BSO 50 euro op vooruit

De maatregel staat in de begroting die het ministerie met Prinsjesdag openbaar maakt. Het is bedoeld om te helpen bij het combineren van werk en ouderschap. Asscher stuurt de maatregel nu al naar de Tweede Kamer zodat het begin volgend jaar in kan gaan.

* De kinderopvangtoeslag is inkomensafhankelijk. Aan ouders met een laag inkomen vergoedt de overheid maximaal 94 procent van de kinderopvangkosten.

Blijf op de hoogte

Wil je meer weten over Prinsjedag 2015 en de gevolgen voor jouw portemonnee? Houd dan onze pagina met al het nieuws over Prinsjesdag in de gaten.


google-site-verification=C8tMHGtkoDUsCZKd0DmrXExABl0i_suWO29ypFBzgIo