Sandra: "Mijn succesvolste pingelactie? 120 euro bespaard!"

Pingelweek
pingelende vrouw
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
760 keer bekeken

De één maakt er een sport van om te pingelen, de ander is tevreden en blijft liever bij de goede oude leverancier. Maar wat kan pingelen je opleveren? Sandra (33) pingelt er regelmatig op los. Ze vertelt.


“Ik pingel bijna overal. Vooral op verzekeringen en abonnementen kun je flink bezuinigen, zoals op je internet- en telefoonabonnement. Maar ook op de loterij kun je besparen door te pingelen.”

Zeg je contract gewoon op, dan volgt vanzelf een aanbieding

Abonnement opzeggen

“Energieleveranciers, internet- en telefoonproviders bieden nieuwe klanten altijd een speciale actieprijs en welkomstcadeautjes. Als vaste klant krijg je dat niet. Ik bel dan op en vraag of ik als bestaande klant ook korting kan krijgen. In eerste instantie verkopen ze je meestal een ‘nee’. Vervolgens zeg ik mijn abonnement op. Negen van de tien keer bellen ze je een paar dagen later alsnog op met een aanbieding!”

Kijk en vergelijk

Als je gaat pingelen op je internet- of telefoonabonnement is het wel handig om van tevoren even op internet een vergelijking te maken met andere aanbieders. Als je huidige aanbieder dan terugbelt met korting, weet je of het wel echt een goede aanbieding is. Zo niet, dan kun je alsnog overstappen naar een aanbieder die voordeliger is.

Ik heb ooit eens 120 euro bespaard door te pingelen

Pingelen op de kerstmarkt

Voorheen ging ik elk jaar de dag na Kerstmis naar de Intratuin. Alle kerstspullen zijn dan voor 50% afgeprijsd. Ik probeerde daar dan nog wat vanaf te pingelen. Eén keer zag ik een elektronische miniatuurschaatsbaan voor 130 euro, met van die poppetjes die over de baan kunnen bewegen. Er was nog maar één exemplaar en ik zag dat de poppetjes haperden. Ik heb hem uiteindelijk voor 10 euro meegekregen. Eenmaal thuis heeft een kennis de schaatsbaan weer werkend gemaakt. Dit is mijn succesvolste pingelactie ooit geweest. 120 euro bespaard!

Een tientje bespaard

Pingelen lukt eigenlijk altijd. Het gaat erom dat je het gewoon doet. Zo was ik eens aan het winkelen in Duitsland en ik zag een mooie trui van 90 euro. Ik had maar 80 euro in mijn portemonnee. Ik vertelde de verkoper dat ik de trui voor 80 euro mee kon nemen. Natuurlijk had ik nog geld op mijn bankrekening, maar dat zei ik er niet bij. Ik heb hem toen voor 80 euro meegekregen. Toch nog een tientje bespaard!

Wil de verkoper geen korting geven? Laat een stilte vallen

Laat een stilte vallen

Ook in meubelzaken kun je simpelweg om korting vragen. In Nederland zijn we niet zo gewend om te pingelen, daarom gaat de verkoper vaak eerst steigeren. Laat je niet van de wijs brengen. Houd jezelf van de domme, blijf de verkoper aankijken en laat desnoods een (lange) stilte vallen. Dat vinden verkopers ongemakkelijk. Ze komen dan vanzelf wel met een mooie aanbieding.

Pingeltip van Sandra

Mijn tip? Doe het gewoon! Alle keren dat ik heb gepingeld, heb ik iets van de prijs af kunnen krijgen. Ik heb eigenlijk nooit een slechte ervaring gehad. En áls je geen korting krijgt, is er alsnog niets aan de hand. Eén ding is zeker: als je zelf niet om korting vraagt, krijg je het ook niet. Dat is zonde van je geld.”