Dit artikel valt binnen het thema: Huishouden

Pinnen standaard alleen voor Europa Rabobank en nu ook ABN-AMRO

betalen
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
814 keer bekeken

Wereldwijd pinnen wordt steeds minder standaard. Alleen Europese geldautomaten zijn veilig genoeg voor onze passen, vinden de banken.


Weekendje New York, even naar Istanbul of op vakantie naar Indonesië? Vergeet niet je bank te bellen om te regelen dat ze je pas wereld proof maken voor de periode dat je weg bent.

Anti-skim

ABN-AMRO raadt klanten aan een zogenaamd Europa profiel te kiezen voor hun bankpas. Pinnen kan dan alleen binnen Europa. Het is volgens de bank de beste garantie dat criminelen niet met een gekopieerde pinpas en afgekeken pincode aan de haal gaan. Buiten Europa zijn de geldautomaten hiertegen namelijk minder goed beveiligd dan binnen Europa, zo is de argumentatie van de bank. Wie echter veel op reis is, kan echter ook een zogenaamd Wereldprofiel kiezen voor zijn pinpas en dus overal pinnen.

Europaprofiel

Behalve ABN-AMRO dat het Europaprofiel onlangs invoerde, beperkt sinds vorig jaar de Rabobank het pinnen buiten Europa voor zijn klanten. Klanten die ver weg gaan, kunnen de pas wel 'aan' zetten voor geld trekken in New York of Jakarta. Tot nu toe zijn ABN-AMRO en Rabobank de enige banken die een pinblokkade hebben voor 'de rest van de wereld'.


Met ABN-AMRO en Rabobank-passen kan je alleen maar binnen Europa pinnen. Ga je ver op reis, laat je pas dan wereldproof maken