Dit artikel valt binnen de thema's: Huishouden, Wonen en hypotheken

Hoe richt je met weinig geld je huis in?

Inrichting
inrichting
2959 keer bekeken

Of je nu net op kamers gaat of door (onverwachte) omstandigheden ineens niet meer zo’n groot budget hebt om je nieuwe woning in te richten, een plek om jezelf thuis te voelen wil iedereen. Maar hoe doe je dat met weinig geld? Een aantal slimme tips.


Struin het internet af naar goede interieurideeën.

Tweedehands is niet stoffig, integendeel, het is zelfs trendy.

Maak een moodboard

Als je met weinig geld je huis in gaat richten, loop je het risico dat je meubels niet bij elkaar passen. Om dat te voorkomen kun je het beste van tevoren een moodboard of een afbeeldingenmapje op je laptop maken. Wat vind je mooi? Welke stijl hebben de spullen die je al hebt? Struin vooral het internet -Pinterest!- af naar goede interieurideeën. Die inspiratie helpt je later wanneer je op zoek gaat naar nieuwe meubels en decoratie. Twijfel je over een meubelstuk? Vraag jezelf dan af: past het in mijn moodboard?

Koopjesjager

Vooral handig voor de basis: goede aanbiedingen. Artikelen als verf, behang en laminaat zijn zo ongeveer elke week wel ergens in de aanbieding. Bekijk de folders van alle bouwmarkten en sla je slag wanneer die pot latex voor de helft van de prijs is. Ook de moeite waard: showmodellen en sales-artikelen. Veel bouwmarkten en woonwinkels verkopen deze artikelen –soms met een krasje– voor bodemprijzen. Zo komt jouw droombed toch binnen handbereik.
Op zoek naar mooie, hippe woonaccessoires? Daarvoor hoef je helemaal niet naar de duurste interieurzaken. Veel budgetwinkels verkopen goede look-a-likes. Hier sla je voor een paar tientjes leuke én hippe kussens, kaarsen en vazen op de kop.

Tweedehands

Tweedehands, de gouden tip voor iedereen die met weinig geld zijn huis inricht. Tweedehands is niet stoffig, integendeel, het is zelfs trendy. Struin Marktplaats af, maar neem ook regelmatig een kijkje bij kringloopwinkels of rommelmarkten. Hier vind je vaak de mooiste interieurschatten. Ga voor meubels met karakter en knap deze zo nodig een beetje op. Een likje witte verf over een oud kastje doet wonderen. Ook bankstellen vind je tweedehands voor weinig geld.

Doe-het-zelf

Het zal je verbazen hoeveel dingen je zelf kan maken, ook als je twee linkerhanden hebt. Een korte zoektocht op het internet levert duizenden doe-het-zelf ideeën op. Van kunst tot kussens, en van vazen tot loungesets. Maak gebruik van deze oneindige database aan doe-het-zelftips! Knap oude spullen in een handomdraai op, of maak met weinig benodigdheden zelf de leukste woondecoratie en meubels.

Via via

Wanneer je vertelt dat je gaat verhuizen, zijn veel vrienden en familieleden razend enthousiast. Speel daarop in en vraag of zij nog spullen over hebben. Vrijwel iedereen heeft meubels of apparatuur in huis die eigenlijk maar in de weg staan. Zo heb je voor je het weet een wasmachine, koffiezetapparaat, televisiemeubel en vintage kast verzameld.

Deel je tips!

Heb jij nog goede ideeën voor het goedkoop inrichten van je huis? Deel je tips hier.