Evelien: "Ik heb één keer in de winkel gepingeld, met succes!"

Pingelweek
turks poselein
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
466 keer bekeken

De één maakt er een sport van om te pingelen, de ander is tevreden en blijft liever bij de goede oude leverancier. Maar wat kan pingelen je opleveren? Evelien (27) maakte voor één keer een uitzondering en pingelde in de winkel. Ze vertelt.


“Laatst zocht ik een cadeautje voor mijn nichtje. Ik kwam bij een winkeltje terecht waar ze allemaal mooie handgeverfde porseleinen schaaltjes verkochten. Ik zag ook hele mooie onderzetters voor pannen. Ook helemaal handgemaakt en met de hand geverfd in veel bonte kleuren. Ze waren behoorlijk prijzig: 20 euro per stuk.

Turks winkeltje

Ik vond één onderzetter een beetje weinig om als cadeau te geven. Daarom wilde ik er toch graag twee kopen. Ik raakte ondertussen ook aan de praat met de verkoopster en ik vroeg waar de schaaltjes en onderzetters gemaakt waren. De verkoopster vertelde dat alles uit Turkije kwam, zij zelf was ook van Turkse komaf.

Toen ik bij de kassa kwam trok ik de stoute schoenen aan

12 euro bespaard

Volgens mij is Turkije wel een land waar pingelen heel gebruikelijk is. Toen ik bij de kassa kwam heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Ik vertelde dat ik de twee onderzetters voor 25 euro wel wilde kopen. De verkoper gaf niet gelijk toe en zei dat dit wel ver onder de inkoopprijs lag, toen verhoogde ik naar 28 euro. Ik gaf wel aan dat ik niet meer contact geld op zak had. Daarmee ging de verkoper akkoord!

Pingelen? Liever niet in Nederlandse winkels

Ik voelde me best een beetje trots dat het gelukt is. Ik heb er toch mooi 12 euro vanaf gepingeld. Ik zou dit niet zo snel in een Nederlandse winkel doen, omdat ik het idee heb dat dit minder geaccepteerd is. Volgens mij gaan Nederlandse verkopers hier ook helemaal niet in mee.”