Dit artikel valt binnen het thema: Gezin/Relatie

De leukste uittips voor het gezin De paden op, de lanen in...

Gezinspret
landschap, platteland, nederland
door Bianca Lathouwers
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
1593 keer bekeken

Pretparken worden elk jaar duurder. Maar, moeten uitjes altijd zo veel geld kosten? Ook met een kleine portemonnee kun je veel plezier beleven. Gewoonovergeld.nl zet de leukste uitjes op een rijtje.


1. Old Macdonald had a farm

Verbaas je over hoe groot een varken kan worden. Spot kakelende kalkoenen en knuffel met konijnen. Of pluk verse groenten uit de moestuin. Op een zorgboerderij is veel te beleven. Leuk voor jong en oud. Vaak hebben deze boerderijen extra activiteiten als midgetgolf. Op de website bijteun.nl vind je de leukste plattelandsuitjes bij jou in de buurt.

2. Lachen, gieren, brullen

Zin in een avondje uit? Naar het theater bijvoorbeeld? Dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Beginnende theatermakers van een kleinkunstacademie spelen vaak in grote zalen om te oefenen. Zij proberen hun show uit voor een volle zaal. In ruil daarvoor betaal jij een zacht prijsje om te komen kijken. In Amsterdam bijvoorbeeld is er een maandelijks wisselend aanbod. Meer info? Kijk op www.goedkoopcabaret.nl

3. Ik ben op tv!

Heb je altijd al eens op televisie willen komen? Dat kan! Vaak zoeken televisieprogramma’s mensen die deel willen uitmaken van het publiek. Dit is geheel gratis. Je ontmoet niet alleen de presentator, maar krijgt ook een kijkje achter de schermen. Opgeven doe je bijvoorbeeld via de website publiek-gezocht.nl . Je ontvangt dan regelmatig via e-mail uitnodigingen om opnames bij te wonen.

4. Vlieg met me mee

Op zoek naar een sportief uitje? Ga met het hele gezin vliegeren. Er zijn in Nederland verschillende vliegervelden. Bij de meeste velden is een vliegerleraar aanwezig. In Ede bijvoorbeeld, geeft Het Vliegerteam lessen aan beginners. Leraren van Het Vliegerteam leggen je verschillende technieken uit. Je begint bij het oplaten en landen van de vlieger en leert hem daarna besturen. Heb je het onder de knie? Daag dan je gezin uit voor een heus vliegergevecht!

5. Schip ahoy!

Stoere mannen, gigantische zeecontainers en krijsende meeuwen. Struin een dagje met het gezin door de havens van Rotterdam! Er varen niet alleen maar schepen door de werf. Er is veel meer te beleven. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar scheepskunst, virtueel meebouwen aan de Maasvlakte II of technische proefjes doen. Elke zondag organiseert FutureLand een rondleiding over de kade in aanbouw van de Maasvlakte II. Meer weten? Kijk op www.futureland.nl .

6. Korting plakken

Willen de kinderen toch per sé naar dat ene pretpark? Pak dan korting mee. Op bijvoorbeeld www.uitmetkorting.nl staan vouchers voor een dagje dierentuin, musical of pretpark. Ook kun je regelmatig bij sommige supermarkten sparen voor korting bij pretparken.