Dit artikel valt binnen het thema: Huishouden

Budgetkoken: Zomerse pastasalade

Budgetkoken
zomerse salade
410 keer bekeken

Een van de zaken waaraan we dagelijks geld uitgeven is voeding. Hierop kun je dan ook gemakkelijk besparen. Wil jij minder geld besteden aan levensmiddelen, maar wel lekker en gezond eten? Dan ben je bij onze rubriek budgetkoken aan het juiste adres! Dit keer maken we een zomerse pastasalade: lekker, gemakkelijk, gezond én niet duur.


Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

  • 300 gram penne
  • 1 komkommer
  • 75 gram slamelange (bijvoorbeeld met rucola)
  • 125 gram verse zachte geitenkaas
  • 2 nectarines
  • 1 bos radijsjes
  • 50 gram walnoten
  • dressing naar keuze (bijvoorbeeld olijfolie met een beetje honing)

Aan de slag

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de komkommer, radijsjes en de nectarines en snijd ze in stukjes. Hak de walnoten klein en breek de geitenkaas in stukjes. Giet de penne af en doe deze in een grote kom. Voeg de overige ingrediënten toe en meng de pastasalade goed. Smakelijk!

Wat kost het?

Voor dit gerecht deden we boodschappen bij Albert Heijn. We kozen van alle ingrediënten de goedkoopste variant. In totaal kostten de boodschappen € 9,03. Na het koken heb je nog 200 gram penne en 100 gram walnoten over.

Variatietips

In plaats van nectarines kun je ook mango, peer of appel gebruiken. Je kunt dit gerecht met iedere soort pasta maken: perfect voor als je nog restjes pasta in huis hebt. Vleesliefhebber? Bak wat spekjes en voeg deze toe aan de salade.