6 dinertips voor slimme fijnproevers

Eten
gepubliceerd:
laatst gewijzigd:
1013 keer bekeken

Buiten de deur eten is een verraderlijke kostenpost. Een wijntje hier, een biefstukje daar en af en toe genieten van versbereide sushi: voor je het weet heb je zo honderd euro uitgegeven op een avond. Wil je echt lekker eten en toch een beetje op je budget letten, schuif dan eens aan in één van deze restaurants.


1. De Koevoet in Amsterdam

Je moet minimaal twee weken van te voren bellen voor een tafeltje, maar dan heb je ook wat. Een heerlijk bord Italiaans in de Jordaan. Geen spaghetti natuurlijk, nee, ossobuco bijvoorbeeld. Een huiskamerrestaurant waar je je meteen thuis voelt. Zowel qua sfeer als qua prijs.

2. Spektakel in Haarlem

Met recht een spektakel in Haarlem : wereldse gerechten op een wereldse plek. Van pittig tot zoetig, en met een beetje geluk bemachtig je een plekje in de heerlijke stadstuin achterin het restaurant. Een drie-gangen-menu heb je hier voor € 35, prima toch?

3. Van Vlaanderen in Amsterdam

Dit is dat ene leuke, chique en romantische restaurant waar je niet zo snel langskomt, maar wel alle moeite waard is om te bezoeken. Van Vlaanderen heeft sterallures , want het eten is op niveau. Leef je uit met een 3-gangenmenu. Voor minder dan 40 euro per persoon heb je een topavond.

4. Mangiare in Rotterdam

Je loopt er drie keer voorbij voordat je Mangiare ontdekt . In de mooie Oldenbarneveltstraat ligt dit fijne Italiaantje, waar je verrast wordt door een verzameling aan authentieke gerechten van vlees tot vis tot kaas. En ook de prijs voor een avondje uitgebreid dineren – zelfs met wijn – blijkt een fijne verrassing.

5. Kloek in Utrecht

Gespecialiseerd in kip, maar zeker niet zoals die bekende fastfoodketen. Nee, bij Kloek zit je goed . Op het Utrechtse Vredenburg eet je verrassend veelzijdig voor een prima prijs. Proost met een speciaal bier op een kiplekkere avond.

#kloek #kip #utrecht #speciaalbier #vredeburg #nachtegaal #kloekheeftnuookinstagram

Een foto die is geplaatst door Kloek (@kloekutrecht) op6. Spijs in Den Haag

Hoffelijk uit eten in de Hofstad, dat kan bij Spijs . Je krijgt er vier gangen uit de internationale keuken, compleet met aperitief en amuse. Een slimmerd houdt de aanbiedingen van dit bijzondere restaurant in de gaten, want dan kun je aan tafel voor nog geen 30 euro per persoon. Dubbel genieten dus.